2009-12-10 15:04:40• hírek • Parajdi Andrea

Tizenkét kérdés napirenden

Legközelebb hétfőn ülésezik a hat megyét magába foglaló Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács.

A hat megyét -Szatmár, Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Máramaros, Bihar- tömörítő Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács legközelebbi soros ülésére december 14-én, hétfőn kerül sor Zilahon, Szilágy megye municípiumában. Ahogyan az ismert a tanács üléseinek lényege a hat megye fejlesztési terveinek összehangolásában keresendő, amely egy egységes régióban való gondolkodást tesz lehetővé.

A legközelebbi soros ülés is Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnökének elnökletével zajlik, ugyanis mint arról már hírt adtunk szeptember elején őt választották az Észak-Nyugati Fejlesztési Tanács élére, új posztját pedig egy éven keresztül töltheti majd be.

A gyűlés keretében a megyék képviselői 12 napirendi pontot tárgyalnak majd át. Az előterjesztések nagy része a tanács és a hozzá tartozó Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség belső működési kérdéseire vonatkozik, illetve a jövő évi költségvetés jóváhagyására. Emellett szó lesz majd arról, hogy az ügynökség csatlakozhat-e két olyan európai rendszerhez, amely mind a hat megye számára fellendülést jelentene. Az egyik a Dél-Kelet-Európa Transznacionális Együttműködési program, míg a másik az Interreg IV.C. program. Mindkettő előnye gazdasági vonalon mutatkozna meg, és amennyiben ezekben a régió is részt venne pozitív gazdasági kihatások várnának mind a hat megyére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: